Un altfel de an sabatic…

Știi momentul acela când ai experimentat viața de angajat într-o companie mare și te gândești la un an sabatic?

Începi să faci planuri, să cauți bilete de avion către destinații exotice, visezi la plaje intinse, la  sedințe de yoga și mindfulness. Faci un screening al bibliotecii, într-un an ai timp să citești suficient cât să fie nevoie să faci și o aprovizionare cu noutăți. Nu trebuie ignorată nici garderoba, ai nevoie ținute lejere, doar pleci în „Țările calde”. Dai iama în mall, probezi câteva zeci de haine, de parcă acolo unde te vei duce nu vei găsi cu ce să te îmbraci, te cuprinde euforia într-atât încât uiți că de fapt pe insula aceea de la capătul lumii nici nu ai nevoie de prea multe haine.

După toate acestea urmează ziua aceea în care îți anunți managerul despre ce vrei să faci în următoarele 9 luni:

„Vreau să fac o pauză de la raportări, 3-4 sedințe/zi, vreau să fac mai mult bne, vreau dau un nou sens zilelor mele de muncă.”

Da, am ales ca anul sabatic să îl dedic unei cauze în care cred că va aduce mult dorita schimbare de fond a României. Am ales și am fost aleasă să devin Voluntar de profesie în cadrul Fundației Romanian Business Leaders, din decembrie 2016 lucrez alături de colegii mei să ridicăm volumul vocii lumii antreprenoriale. Să o facem auzită și înțeleasă. Să impulsionăm antreprenoriatul, prin diferitele proiecte pe care le desfășurăm, să crească calitativ (Ateliere de Antreprenoroiat și Mentoria) și mai ales filosofia antreprenorială – aceea că SE POATE – să fie îmbrățișată de cât mai multe persoane: de la cei din mediul rural (Antreprenorești –  Adoptă un sat!), la liceeni și studenți (Vreau să fiu Antreprenor), la diasporă (RePatriot). Prin puterea exemplului (Proiectul Merito) să arătăm că educația românească mai are o șansă prin profesovoluntarrii dedicați cu adevărat meseriei de dascăl.

Așa arată insula mea cu nisip fin, înconjurată de ape limpezi de un albastru presărat cu nuanțe de turcoaz, binele făcut este cea mai bună ședință de mindfulness, energia primită din partea puștilor care participă la #VSFA o depășeste cu mult pe cea pe care o obții după o oră de yoga. Drumul către inima satului românesc nu poate fi comparată cu nicio destinație exotică și poveștile antreprenorilor întrec orice carte de antreprenoriat pe care am citit-o până acum.

Urmează povești noi pentru că proiectele în care sunt implicată încep să prindă roade, până la o nouă postare nu uitați că #enormalsafacembine.