Un nou an, aceleasi nazuinte…

Dragi voluntari de profesie,

Doresc sa va urez din nou un an nou plin de impliniri, succese, sanatate si fericire in casele voastre. La Multi Ani!

As dori sa va pun sa cititi un articol:

http://uzp.org.ro/miracol-din-speranta/

referitor la activitatea noastra si imi doresc sa cred ca ceea ce va misca si pe voi este acel ceva care te face sa-ti doresti cu ardoare sa ajuti dezinteresat, sa readuci linistea si bucuria in sufletele semenilor nostri, indiferent de varsta, iar cand ai plecat din acel loc sa stii ca ai realizat ceva care conteaza nu numai pentru mandria si orgoliul tau, ci pentru niste suflete  care nu au avut norocul si sansa sa se nasca unde si cand trebuia. Experienta tuturor ce activam in acest domeniu vine o data cu trecerea timpului, lucrand, si nu cred ca exista undeva o scoala a „facerii de bine”, ci, trebuie sa simti ca vrei, ca esti dispus sa faci sacrificii, si cu speranta ca tu poti face diferenta intr-o lume nu tocmai dreapta. Dumnezeu ne-a facut pe toti la fel, dar in timp ne diferentiem dupa alegerile pe care noi le facem in viata, bune sau rele, pentru cat stim sa dam pentru semenii nostri, in mod altruist, din dragoste, dupa intelepciune, iar rasplata este un loc mai bun cu adevarat pentru sufeletele noastre, la sfarsit.

Ieri, 08-01-2013, la Palatul Parlamentului am avut sansa sa particip la Gala LSRS(Liga Studentilor Romani din Strainatate) in calitate de invitat de catre Vicepresedintele Ligii, Domnul Dragos Cosmin Preda, intalnind niste tineri fantastici, medaliati ale celor mai mari facultati din intreaga lume din Europa pana in Statele Unite si Japonia. Nu pot spune decat ca am inteles si mai bine de ce ne pleaca valorile sa studieze intr-o lume cu mult mai civilizata ce ofera conditii pentru studiu, dar, am inteles de ce se intorc foarte putini sa continuie aici in Romania. Este pacat, pentru ca aceste valori nationale, aflandu-se in functii cheie care astazi sunt ocupate de nonvalori, ar face cu adevarat diferenta si ar ajuta societatea romaneasca sa evolueze din toate punctele de vedere, ar inlocui, poate, avaria, lacomia, minciuna, nepasarea, lipsa de dreptate si de multe ori dispretul de care avem parte prin ceea ce traim ca cetateni, „beneficiari” ai unor legi date doar ca sa intelegem ca puterea este a lor. Am inteles ca suntem cu adevarat doar niste „faces in the crowd”, luptand ca pastravul impotriva curentului.

Au fost multe personalitati din lumea politica si a afacerilor, mentionandu-i pe Doamna Mariana Gheorghe, Doamna Sandra Pralong, Doamna Gabriela Szabo, Dl. Raed Arafat, Dl. Niels Schnecker, Dl. Mircea Geoana, Dl. George Butunoiu, Dl. George Ivascu, dar, imi permit sa spun ca au fost eclipsati de acesti tineri minunati ce fac performanta cu adevarat si o imagine incredibila Romaniei in toate colturile lumii. Felicitari lor!

Imi doresc sa cred ca toti vom reusi in realizarea proiectelor deschise si ca niciunul, oricat de avantajat sau dezavantajat de anumite conjucturi si obstacole ar fii, nu va renunta sa viseze, sa munceasca si sa spere in fiecare zi la acel rezultat dorit de el.

MULT SUCCES!

Dragos Palos