Vizita lui nenea Iancu pe sectie

11269816_10206273754470200_4845402248676511203_n11295612_10206273751870135_6440303855282491953_n

Ii plac sau nu-i plac lui Caragiale copiii?! Se stie ca lui Caragiale nu prea ii placeau nici ai lui si nici ai altora, in mod cert personajele din Momente nu-i simpatizeaza pe cei mici. Eroii lui Caragiale se ascund mai tot timpul prin carciumi, fug de acasa, atunci cand se apropie clipa sa apara Praslea, au timp de galceava si sunt slobozi la gura, caci politichia, educatia, simtul civic, mersul lumii in genere ii obliga sa ia atitudine, iar toate aceste schimbari nu se pot face fara bere, fara amici de bere sau o vorba ,,buna’’.

Si se cearta, barfesc, desi cuvintele, de data asta, parca nu mai ,,musca’’ la fel, iar vorbele nu mai sunt la fel de grele… Ce se intampla, deci, atunci cand Mache, Tache si Lache ajung nu intr-o berarie, ci intr-o sala de joaca, unde ii asteapta cel mai critic public, copiii?

Mici si mari, cu ochi intrebatori, care iti spun in fata ceea ce gandesc si se tin scai dupa tine, in timp ce educatia si viitorul natiei iti dau de furca si n-ai cum sa ai liniste, care te cearta ca bei bere, desi rad de nu mai pot cand te impiedici si iti pierzi echilibrul, care te fac sa razi de tine putin, de lume, de tot si sa nu te mai iei atata in serios? De data asta s-au inversat putin rolurile, caci cei care au corectat slabiciunile, facand haz de necaz, in stilul lui nenea Iancu, au fost copiii, publicul. In seara asta, nenea Iancu a fost mai cald, mai mucalit, mai jucaus ca de obicei si s-a bucurat ca un copil de aceasta rasturnare de situatie. Parol!

     Spectacolul Caldura? Mare?, dupa schitele lui Caragiale, a avut loc ieri seara, joi, 28 mai, la Institutul Oncologic ,,Al. Trestioreanu” din Bucuresti, pe sectia de oncopediatrie. Am fost, in aceste luni, la nenumarate spectacole cu copiii, mai mari si mai mici, la Teatrul Act, Teatrul National, Teatrul ,,Ion Creanga”, unteatru, Teatrul Excelsior, am organizat pe sectie spectacole de teatru pentru copii, ateliere, am primit in vizita actori, marionetisti, clovni, marionete celebre, insa este prima data cand un spectacol de o asemenea anvergura s-a tinut pe sectie, lucru posibil prin bunavointa si generozitatea unor oameni minunati.

    Le multumim actorilor Daniel Hara, Andrei Seusan, Eduard Cirlan – Mache, Lache si Tache – , companiei de teatru unteatru, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, regizorilor Andrei si Andreea Grosu, lui Mihai Cherana, tuturor actorilor, actori minunati, care ne-au primit cu bratele deschise la toate spectacolele lor de teatru (si au fost destule, printre care Un tramvai numit dorinta, La tiganci, Trei femei inalte, Caldura? Mare? etc.), oameni frumosi si buni, buni ca painea calda si foarte dragi noua!
Multumim!