“Ziua stafetei – Acum decid eu!” – Prima Parte

Dupa ce am facut pregatirile necesare pentru programul “Ziua stafetei – Acum decid eu!” am asteptat cu nerabdare si lansarea evenimentului.

Primii copii care au benediciat de acest program au fost cei care si-au dorit meseria de informaticieni. Astfel cu ajutorul domnului decan Prof.univ.dr. Marin Marin am fost invitati la Facultatea de Electronica si Informaica Brasov unde tinerii au putut sa afle in ce consta meseria de informatician, care este programul zilnic si ce studii terbuie sa urmeze ca atunci cand vor fi mari sa ajunga informaticieni.

 

Urmatorul a fost un copil pe nume Rares care isi doreste sa devina arhitect si cu ajutorul domnului Johannes Bertleff am fost primiti la sediul „Exhibit Arhitectura”.

A fost fascinant sa aflam ce face un arhitect, sa vedem proiectele pe care le-au finalizat si chiar sa le observam in detaliu si pe macheta.

La final Rares a primit un cadou din partea lui Johannes si anume un ghid al arhitectului incepator si un carnetel de schite care nu trebuie sa lipseasca din “garderoba” unui veritabil arhitect! Noi am incercat sa surprindem placut fiecare mentor, oferindu-le cate o diploma si un obiect hand-made facut de copiii Asociatiei Diaconia.

Ulterior a fost randul unei fetite, Izabela, care isi doreste sa devina fizioterapeut si cu bunavointa Centrului Medical ReMed am avut ocazia ca impreuna cu ea sa experimentam ce presupune aceasta meserie.

Dansii au fost asa de draguti incat i-au prezentat toate meseriile din centru, inclusiv pe cele de kinetoterapeut si massuer iar Izabela si-a dat seama ca meseria pe care vrea sa o urmeze de fapt este cea de masuer  si nu cea de fizioterapeut :)

 

Multumim din suflet Facultatii de Electonica si Informatica Brasov, Cabinetului de Arhitectura Exhibit si Centrului Medical ReMed pentru toata disponibilitatea, bunavointa si amabilitatea de care au dat dovada pe parcursul acestui eveniment.